Home Nederlands English Espaol Italiano Svenska Dansk Deutsch Ruski 繁 Trk Alle pagina's Over ons Contact
 
Kristallen Schedels

Kristallen Schedels
Kristallen schedels
Over kristallen schedels bestaan veel theorieën. Niemand schijnt precies te weten hoeveel ervan bestaan en wie ze gemaakt hebben, wat nog wordt bemoeilijkt door het feit dat de meeste schedels tegenwoordig gewoon door mensenhanden gemaakt worden.

Sommige nu nog levende Maya's in Midden-Amerika zeggen dat hun volk verantwoordelijk is voor de creatie van de 13 'echte' schedels, en dat er iedere 1.000 jaar één van gemaakt is, waarin alle vergaarde kennis van de voorgaande periode opgeslagen werd. De spirits van de schedels zullen binnenkort ceremoniëel gewekt worden door de huidige Maya Oudsten. Hierbij zal alle opgeslagen kennis zich bij ons collectief bewustzijn voegen, met een grote menselijke bewustwording tot gevolg.

Andere bronnen beweren dat de hogepriesters van Atlantis ruim 10.000 jaar geleden hun val zagen aankomen en daarom al hun kennis opsloegen in een aantal schedels, die her en der over de Aarde verspreid werden. Aan het eind van de volgende universele cyclus (ongeveer nu dus) zouden deze schedels hun kennis weer prijsgeven.

Max

De meeste bronnen, waaronder gechannelde entiteiten (1), zeggen echter dat de 13 originele schedels door buitenaardsen zijn gemaakt. Ze zouden zijn geprogrammeerd met het prototype van het perfecte menselijke bewustzijn. Na de stichting van Lemurië, zo'n 900.000 jaar geleden, bleven deze schedels op Aarde achter zodat de primitieve mens zich hiernaar kon vormen.

Men is het er min of meer over eens dat er nu 8 van deze 13 originele schedels gevonden zijn. De bekendste en zwaarste van deze schedels heet "Max" en werd rond 1925 gevonden in een Mayaanse graftombe in Guatemala. Via Mayaanse priesters en de Tibetaanse healer Norbu Chen kwam hij in het bezit van de Amerikaanse JoAnn Parks (2), die nu met hem de wereld rond reist (3). Max kan zich telepatisch in verbinding stellen met belangstellenden en speelde naar eigen zeggen ook een rol in de beschavingen van Atlantis en de Maya's.

Deze schedel is een van de weinige originele schedels die toegankelijk is voor het publiek, de meeste andere bevinden zich achter glas in verschillende musea of in privé-bezit. Zo is de Nederlandse Joke van Dieten eigenaresse van een ogenschijnlijk originele schedel met de naam "ET" (4).

JoAnn Parks met schedel "Max", die meer dan 8 kilo weegt

JoAnn Parks met schedel "Max", die meer dan 8 kilo weegt


De schedel van Mitchell-Hedges

Een andere bekende kristallen schedel is de schedel van Mitchell-Hedges en kent een soortgelijk verhaal. Hij werd in 1924 ontdekt onder een altaar in de oude Maya-stad Lubaantun, in Belize. Vindster was de 17-jarige Anna, die als dochter van de Britse onderzoeker Frederick A. Mitchell-Hedges met hem mee mocht op ontdekkingsreis. Een Mayapriester vertelde hen dat de schedel magische krachten bezat. Ze namen hem mee en hij bleef in Anna's bezit tot aan haar dood in 2007. In 2002 was ze getrouwd met de veel jongere Amerikaan Bill Homann, die de schedel van haar erfde en hem nu op verzoek beschikbaar stelt aan publiek en onderzoekers (5).

Net als bij schedel "Max" hebben helderzienden zich met deze schedel in verbinding gesteld en allerlei informatie en beelden uit het verleden doorgekregen. Een andere opvallende eigenschap is dat de oogkassen werken als prisma's en de hele schedel oplichten als je er met een lamp op schijnt.

Eind jaren '60 is de schedel onderzocht door technologiebedrijf Hewlett-Packard in hun laboratorium waar ze kristallen voor hun computers testen. Die konden er geen sporen van gereedschap op vinden, maar ontdekten wel allerlei verbluffende eigenschappen als er met licht- of laserstralen op de schedel geschenen werd. Ze bevestigden dat zowel de bovenkant als de losse onderkaak uit één en hetzelfde stuk kwartskristal gemaakt waren. Naar hun schatting zou het minimaal 300 manjaren kosten om zoiets te maken (6).

Links: avonturier F.A. Mitchell-Hedges met zijn vriendin en financier Lady Richmond Brown tijdens een expeditie in Midden-Amerika de jaren '20. Rechts: de jonge Anna Mitchell-Hedges mocht ook mee

Links: avonturier F.A. Mitchell-Hedges met zijn vriendin en financier Lady Richmond Brown tijdens een expeditie in Midden-Amerika in de jaren '20. Rechts: de jonge Anna Mitchell-Hedges mocht ook mee.

Onder: Anna Mitchell-Hedges aan het eind van haar leven, met haar gevonden schedel


Anna Mitchell-Hedges aan het eind van haar leven, met haar gevonden schedel

Wat het precieze verhaal achter de kristallen schedels ook moge zijn, vast staat wel dat veel schedels met een dusdanig verfijnde techniek vervaardigd zijn, dat ze tegenwoordig nog steeds niet na te maken zijn. Vooral de losse onderkaak van sommige schedels, die net als de bovenkant uit één stuk kristal gemaakt is zonder te breken, stelt de huidige wetenschap voor hoofdbrekens.

Wat moderne wetenschappers al wel hebben kunnen bevestigen, is dat kwartskristal prima materiaal vormt om computerdata langdurig in op te slaan (7).

------------------------------------------------------------------------------------


Share |


THC-olie kopen

Beeldschermbril kopen


Geholpen met deze informatie?
Je helpt ons met een kleine donatie Hartelijk Dank!!
Mail ons even voor de juiste gegevens.

he's a spacer