Home Nederlands English Espaol Italiano Svenska Dansk Deutsch Ruski 繁 Trk Alle pagina's Over ons Contact
 
De Ica Stenen

De Ica stenen
Het verhaal van de Ica stenen lijkt op dat van de Waldemar Julsrud collectie. Alleen gaat het hier niet om keramiek, maar om gegraveerde stenen. En niet zomaar een paar, maar tienduizenden ervan. De graveringen tonen de meest buitenissige afbeeldingen, variërend van herkenbare dinosaurussen, mensen die vechten met dinosaurussen, levendbarende en zogende dinosaurussen, tot vreemdsoortige vliegtuigen, landkaarten met verdwenen continenten, (homo-)erotiek, zeemeerminnen, operaties, telescopen, de bekende Nazca figuren, genetische codes, keizersnedes, acupunctuur, etc. (1)

De Ica stenen

  Ze zijn in de jaren '60 gevonden in ravijnen en grotten bij Ocucaje, een buurdorpje van de stad Ica. Dat ligt op een steenworp afstand van de Nazca-figuren en lijnen in Peru, waar ook veel schedels van buitenaardse bezoekers gevonden zijn. Deze schedels zijn te bezichtigen in het regionale museum van Ica (2), en zijn te herkennen aan hun platte, uitgerekte vorm. Soortgelijke schedels zijn over heel de wereld gevonden, o.a. in Siberië (3), Noord-Irak, Egypte, Malta en Vanuatu in Oceanië.

De eerste stenen werden gevonden door de boer Basilio Uschuya, die er zakken vol van naar de markt sleepte en ze daar aan toeristen verkocht. Dit wekte de interesse van archeologen, die onderzoek kwamen doen naar de stenen. Al snel kreeg de Peruaanse regering hier lucht van, en zoals gebruikelijk met autoriteiten die deel uitmaken van het illuminati-netwerk, werd er een campagne gestart om een einde te maken aan deze onthullingen. Toen aanvankelijke dreigementen niet werkten, werd de boer gearresteerd en in de gevangenis gegooid. Daar tekende hij uiteindelijk een verklaring dat de stenen vals waren en hij ze zelf gemaakt had. Een verklaring die op geen enkele wijze steek houdt als je de details van de stenen bekijkt, maar de archeologische wereld haalde opgelucht adem, en slikte het voor zoete koek (4).

Niemand weet precies hoeveel stenen er precies zijn, maar vermoedelijk zijn het er meer dan 100.000 (5). Ze zijn gemaakt uit andesiet, een keihard vulkanisch gesteente dat heel moeilijk met de hand te bewerken is. De Universiteit van Madrid onderzocht de graveringen, en verklaarde dat ze waarschijnlijk zo'n 100.000 jaar geleden aangebracht zijn (6). De stenen zijn gevonden in de buurt van fossielen van miljoenen jaren oud (7).


Javier Cabrera

In 1966 kreeg een rijke arts uit Ica, Javier Cabrera, een gegraveerde steen als kadootje voor zijn 42e verjaardag. Hij vroeg zich af wat het was, maar was geboeid door de afbeelding van een uitgestorven vis die erop stond. Hij ging op onderzoek uit en kwam al snel bij de boer terecht. Die wilde hem echter voor geen goud de waarheid vertellen, bang als hij was om weer in de cel te belanden. Dus kwam Cabrera met de boer overeen dat hij hem zou betalen voor iedere steen die hij aanleverde, in de hoop zo het geheim achter de stenen te kunnen ontsluieren.

In de jaren daarna kwam de boer met de meest buitenissige stenen aanzetten, de voorraad leek onuitputtelijk. Soms zo groot als een aardappel, andere keren blokken van honderden kilo's. En altijd waren de afbeeldingen weer stylistisch perfect. Cabrera verzamelde meer dan 11.000 stenen (8). Hij raakte bevriend met de boer en schakelde geologen in om de vreemde stenen te verklaren, maar verder dan dat de stenen "heel oud" moesten zijn, kwam men meestal niet. Cabrera schreef er een boek over en overleed in 2001, 77 jaar oud.

Dokter Cabrera

Dokter Cabrera (1924 - 2001)


Vandaag de dag zijn de stenen nog altijd te zien zijn in het kleine en stoffige "Museum of the Engraved Stones of Ica" in Ica, dat alleen op aanvraag is te bezichtigen (9).

Onze verklaring voor de stenen is dezelfde als die voor de Waldemar Julsrud collectie. Buitenaardse bezoekers landden op de Aarde, sloegen hun kamp op, en maakten afbeeldingen van hun avonturen. Die avonturen konden zich ook op andere planeten, of in andere aardse tijdperken afspelen. Toen het tijd was om te vertrekken, lieten ze die enorme berg keien maar gewoon achter.

Net als bij Adam's Kalender in Zuid-Afrika (10) kwamen deze buitenaardse bezoekers hier waarschijnlijk vooral voor delfstofwinning. De Aarde, en zeker het gebied rond Nazca, is rijk aan grondstoffen waar ze op andere planeten misschien juist een tekort aan hebben. Met hun hoogstaande technologie stroopten ze het gebied af, en voerden ze de gewonnen stoffen af naar hun eigen planeet en ruimteschepen.
Hierbij werden tal van sporen achtergelaten, zoals de volgens de huidige wetenschap "onverklaarbare" Nazca-lijnen die kilometers lang, kaarsrecht over de vlaktes lopen. En een lange, platte landingsbaan bovenop een berg, terwijl de top van de berg nergens meer te bekennen is (11).

Ter vermaak werd er ook wel eens een grappig figuurtje op de vlaktes en de bergen aangebracht, en versierden ze vulkanische stenen met hun avonturen.

------------------------------------------------------------------------------------


Share |


THC-olie kopen

Beeldschermbril kopen


Geholpen met deze informatie?
Je helpt ons met een kleine donatie Hartelijk Dank!!
Mail ons even voor de juiste gegevens.

he's a spacer