Home Nederlands English Espaol Italiano Svenska Dansk Deutsch Ruski 繁 Trk Alle pagina's Over ons Contact
 
Gidsen en Engelen

Gidsen en Engelen
Voordat een ziel reïncarneert, maakt hij een plan voor zijn nieuwe leven. Dit leven zal natuurlijk zo nauw mogelijk aan moeten sluiten bij zijn behoeften. Dus zal hij zoveel mogelijk uitstaand karma willen oplossen, ervaringen op willen doen die hem kunnen helpen bij zijn ontwikkeling, en moet het geheel natuurlijk ook nog wel een beetje leuk blijven, als het even kan.

In de planning gaat een heleboel tijd zitten, omdat in principe alles mogelijk is. Hij kan zelf het land en de sociale klasse uitkiezen waarin hij terechtkomt, en hij moet andere zielen bereid vinden om rollen te gaan spelen die het beste aansluiten bij zijn plannen. Zijn gidsen helpen hem hierbij. Als alles geregeld is en het zielencontract is opgesteld, mag hij weer het toneel op en begint hij aan zijn nieuwe rol.

Beschermengelen

Vooral in de lagere dimensies, waarin wij ons ook bevinden, is het leven niet gemakkelijk. In tegenstelling tot hogere dimensies, waar wezens hun leven grotendeels zelf vorm kunnen geven door de kracht van hun gedachten, kan er hier veel misgaan. We worden constant geconfronteerd met problemen en gevaren. Om dat allemaal in goede banen te leiden, heeft iedereen behalve een paar gidsen, ook een beschermengel. Gidsen kunnen variëren van leven tot leven, en kunnen elkaar zelfs tijdens je leven afwisselen. Maar je beschermengel blijft altijd bij je.

Gidsen putten bij hun adviezen grotendeels uit hun eigen ervaringen. Ze hebben vaak zelf als mens een leven op Aarde geleid, en maken soms deel uit van de groep van zielen waar jouw ziel ook bij hoort, en die zich samen van incarnatie naar incarnatie bewegen. Aangezien iedere ziel andere lessen geleerd heeft, zal de ene gids je beter kunnen adviseren als je bijvoorbeeld een succesvolle carrière hebt, en je hebt in je zielencontract gekozen om je welvaart te delen met anderen. Terwijl een andere gids je weer beter van dienst kan zijn als je in een echtscheiding beland bent, en je wilde leren om dit zoveel mogelijk in het belang van je kinderen en je ex te doen.

Maar je beschermengel is al bij je zolang je bestaat, en wijkt nooit van je zijde. Omdat de lagere dimensies zo gevaarlijk zijn, zorgen ze ervoor dat je alle ervaringen die je in je zielencontract 'besteld' had, ook daadwerkelijk krijgt in je leven. En dat je niet als kind al van een klimrek valt, je rug breekt en meteen al terug moet naar de hemel. Of de rest van je leven in een rolstoel zit, waardoor bepaalde ervaringen ook niet meer mogelijk worden. Als je wél een levensveranderende blessure opgelopen hebt, kun je er zeker van zijn dat je dit ook zo in je zielencontract zo gekozen hebt, hoe onwaarschijnlijk dat misschien ook mag klinken. Alles draait om ervaring, en hoewel lijden absoluut niet leuk is, leert de ziel er wel veel van.

Je beschermengel heeft veel gereedschappen tot zijn of haar beschikking om je te beschermen (hoewel engelen geslachtsloos zijn, kan hun energie wel mannelijk of vrouwelijk zijn). Ze verkeren in een hogere dimensie, dus zijn ze niet gebonden aan lineaire tijd. Als ze zien dat jij bijvoorbeeld aangereden wordt door een auto en dusdanig gewond raakt dat dit je zielencontract teveel zou beïnvloeden, kunnen ze teruggaan in de tijd. Daar kunnen ze iets doen waardoor je net een seconde later vertrekt, waardoor die auto je "op een haartje na" mist.
Ga maar eens na in je eigen leven of dat van je dierbaren, hoe vaak het niet gebeurd is dat een bepaalde situatie veel ernstiger had kunnen, of eigenlijk zelfs logischerwijs had móeten uitpakken, terwijl je er vrijwel zonder kleerscheuren vanaf gekomen bent? Van zulke momenten kun je er vrijwel zeker van zijn dat je beschermengel aan het werk was. En aangezien beschermengelen zich bewust zijn van al je gedachten en gevoelens, zou je ze daar best eens voor mogen bedanken :)

Soms kiest een beschermengel voor een oplossing die wat meer zichtbaar is voor alle betrokkenen. Dit wordt meestal een wonder genoemd, en deze gebeurtenissen halen regelmatig de media (1), (2), (3), (4), (5), (6). Hier kan voor gekozen worden om het bewustzijn van de direct betrokkenen te verhogen, of die van de mensheid in het algemeen. Aangezien alles energie is, en engelen volmaakte controle hebben over energie, vormt het tijdelijk dematerialiseren van zaken, een wonderbaarlijke genezing, of het onzichtbaar tegenhouden van mogelijk fatale ongelukken, geen enkel probleem voor ze.

Je beschermengel waakt altijd over je

Je beschermengel waakt altijd over je


  Nog meer engelen

Behalve beschermengelen zijn er ook andere engelen, die voor allerlei taken ingezet kunnen worden. Ze helpen om God's plannen voor iedere cyclus zo goed mogelijk ten uitvoer te brengen. Maar ook op individuele basis kunnen ze je ergens mee helpen. Dit kan voor persoonlijke groei zijn, of gewoon voor iets praktisch. Engelen, aartsengelen en gidsen horen je altijd en overal, zelfs in gedachten, dus je kunt altijd een beroep op ze doen. Het is dan aan hen om te bepalen of ze hier, vooral in verband met je zielencontract, gehoor aan willen geven of niet. Het zijn ontzettend lieve wezens die altijd graag helpen, dus schroom vooral niet om ze te vragen. Als je het niét vraagt, geldt namelijk ook voor hen de universele Wet van Niet-Inmenging, die ook voor hogere buitenaardse wezens geldt. Dat betekent dat het als ongewenste bemoeienis gezien wordt als een hoger wezen ongevraagd ingrijpt in de natuurlijke ontwikkeling van een lager wezen.

Onze eigen ervaring is wel dat de kans op hulp van bovenaf groter is als je zelf ook al enige moeite gedaan hebt om iets te bereiken. Ze laten zich dus niet zomaar voor je karretje spannen, terwijl je zelf rustig achterover leunt. Maar als je iets serieus geprobeerd hebt en het lukt dan nog steeds niet, bijvoorbeeld als er een huisdier weggelopen is en je kunt hem nergens vinden, dan kun je altijd een beroep op ze doen. Vraag gewoon in gedachten of ze dat beestje alsjeblieft weer terug willen brengen, en onze eigen ervaring is dat dat vrijwel altijd lukt.

Geen hulp

Er zijn een aantal uitzonderingen, waarbij je beschermengel niet mag voorkomen dat je zielencontract voortijdig afgebroken wordt. Eén daarvan is zelfmoord. Als je ervoor kiest om je eigen leven te beëindigen, is dat je eigen vrije wil en zal je beschermengel dus niet ingrijpen. Wél word je nog een laatste kans geboden om terug te keren voordat je de hemel ingaat, omdat zelfmoord vrijwel nooit wenselijk is. Voor een ziel blijft een eigenhandig afgebroken leven een daad waar hij altijd met spijt aan terug zal denken, omdat hij een kans op ontwikkeling heeft laten liggen. Bovendien wordt er vrijwel altijd karma gecreëerd door zo'n beslissing. Bij zelfmoord blijven er immers bijna altijd dierbaren achter op wie zo'n gebeurtenis diepe sporen trekt. Dat karma zal in volgende levens weer ingelost moeten worden.

"Er zullen anderen onder jullie zijn die het op zich nemen hun leven door zelfmoord te willen verkorten, en zelfs die zielen wordt op het laatst een kans gegeven om van gedachten te veranderen. Hun Gidsen, die zich bewust zijn van hun oorspronkelijke levensplan, komen bij hen en tonen hen het resultaat en hoe het hun familie en vrienden zal beïnvloeden. We kunnen jullie verzekeren dat veel zielen om die reden dankbaar zijn dat ze de kans hebben gehad van gedachten te veranderen. Algemeen gesproken nemen jullie in geen enkel leven meer op je dan je kan hanteren. In deze eindtijd zijn er echter veel zielen die heel graag hun karma opruimen en om die reden hun leven hebben volgestouwd met belevenissen." - SaLuSa, gechanneld door Mike Quinsey, 2 december, 2011


Een andere uitzondering waarbij je beschermengel niet mag ingrijpen, is moord. Eén van de belangrijkste wetten waarmee God ons universum uitgerust heeft, is de Wet van Vrije Wil. Engelen mogen niet tegen universele wetten ingaan, dus als iemand je wil vermoorden, is dat zijn vrije wil en kan je beschermengel dat niet tegenhouden. Hierbij zijn voor de ziel van het slachtoffer echter wel compensaties mogelijk, omdat hij er zelf niets aan kon doen dat zijn zielencontract voortijdig beëindigd werd.
Uiteraard levert moord de dader ook weer een karrevracht aan karma op, dat pas ingelost wordt als hij zelf een keer een dergelijk lot ondergaat.

Er zijn gevallen waarbij hogere wezens wél mogen ingrijpen als iemand vermoord dreigt te worden, en dat is bijvoorbeeld als die persoon in een groter proces, bijvoorbeeld de Ascensie van de Aarde, zo'n belangrijke rol speelt dat het teveel gevolgen zou hebben als hij wegviel. Zo'n persoon is dan dus eigenlijk onkwetsbaar (zonder het zelf te weten), maar dit is dan ook van tevoren vastgelegd in zijn zielencontract. De daadwerkelijke bescherming hoeft niet noodzakelijkerwijs door de beschermengel uitgevoerd te worden, dat kan bijvoorbeeld ook door de Galactische Federatie gebeuren, maar de communicatie over het lot van een ziel verloopt altijd via de beschermengel.

Elfjes

Niet alleen mensen en dieren hebben beschermers, ook bomen en planten hebben helpers die ervoor zorgen dat alles zoveel mogelijk volgens plan verloopt. Deze natuurgeesten worden deva's genoemd, of het devische rijk. Onder andere de uit sprookjes bekende elfjes maken er deel van uit. Jawel, net zoals zoveel andere legenden, zoals zeemeerminnen, draken en minotaurussen, bestaan elfjes dus echt! (7) En net zoals andere hogere wezens, zijn ze zich bewust van al je gedachten als je bij ze in de buurt bent, en kun je ze dus ook om hulp vragen. Dus als je verdwaald bent in een bos, schroom niet om de elfjes aan te roepen, want ze zullen je zeker graag helpen om de weg terug te vinden.

Niet alle elfjes gebruiken sterrenstof, maar ze kunnen wel even goed vliegen als deze!

Niet alle elfjes gebruiken sterrenstof, maar ze kunnen wel even goed vliegen als deze!


------------------------------------------------------------------------------------


Share |


THC-olie kopen

Beeldschermbril kopen


Geholpen met deze informatie?
Je helpt ons met een kleine donatie Hartelijk Dank!!
Mail ons even voor de juiste gegevens.

he's a spacer