Home Nederlands English Espaol Italiano Svenska Dansk Deutsch Ruski 繁 Trk Alle pagina's Over ons Contact
 
Avatar

Avatar
Eind 2009 verscheen de door James Cameron geregisseerde film "Avatar". De film kreeg wereldwijd lovende kritieken en zorgde voor ongekende kassuccessen. Uit de "Making of"-video's bleek dat er een paar opmerkelijke kanten aan de totstandkoming van deze film zaten, die tot nu toe vrijwel onbelicht zijn gebleven. Ook James Cameron zelf besteedde er verder weinig aandacht aan.

Avatar

In één van de video's (1) vertelt producer Jon Landau dat James Cameron het script voor Avatar in 1995 in een droom doorkreeg. Even verderop (2) vertellen twee designers dat het wel leek alsof Cameron de wereld van Avatar niet verzonnen had, maar zich herinnerde: "Dit was geen wereld die hij zomaar verzon. Het was iets wat hij echt gezien had. En daar deed hij ons verslag van. Volgens mij is hij daar geweest. Hij heeft een reisverslag bijgehouden en dat gaf hij aan ons, om het te reproduceren."

Astraal reizen

Het lijkt onmogelijk dat Cameron werkelijk op een andere planeet geweest is. Maar wie zich spiritueel ontwikkelt, leert dat de geest in staat is om los van het lichaam te reizen, zelfs naar hogere dimensies. Via meditatie, maar bijvoorbeeld ook via hypnose, regressietherapie of remote viewing, kan de geest een kijkje nemen op plekken waar hij op dat moment lijfelijk niet aanwezig is.

In boodschappen die tot ons komen vanuit hogere dimensies, bijvoorbeeld via channeling, wordt vaak gememoreerd dat onze geest ook tijdens de slaap allerlei reizen maakt. Soms naar de meest bijzondere plaatsen zoals de hemel, andere planeten of ruimteschepen. Vaak gebeurt dit met een doel, bijvoorbeeld op uitnodiging van een hogere entiteit. Dit kan bijvoorbeeld een gids of de spirit van een overleden dierbare zijn, die je iets wil leren of duidelijk maken. In tegenstelling tot meditatie, vergeten we droomervaringen meestal weer als we wakker worden. Alleen extreem heldere en indrukwekkende dromen blijven ons bij.

De vraag die zich opdringt: is de wereld van Pandora gebaseerd op een werkelijk bestaande planeet, en werd James Cameron's geest hier mee naartoe genomen in zijn slaap?

De wereld van Pandora

  Alpha Centauri

Een ander opvallend aspect aan Avatar is dat de wereld waar het verhaal zich afspeelt, Pandora (3), een maan is in de constellatie van Alpha Centauri. Deze dubbelster is in werkelijkheid de dichtstbijzijnde buur van onze zon in de Melkweg.

Vanuit het 'black ops'-circuit weten we dat Alpha Centauri één van de buitenaardse plaatsen is die inmiddels ook door mensen vanaf de Aarde bezocht zijn. Niet via jarenlange ruimtereizen zoals in de film, maar via stargates. Enige tijd geleden vertelde klokkenluider Arthur Neumann (ook bekend onder zijn pseudoniem 'Henry Deacon') dat zich rond Alpha Centauri drie planeten bevinden die bewoond worden door mensachtigen (4). Eén is een woestijnplaneet waar latino-achtige mensen rondlopen, maar de andere twee zijn werelden vol tropische begroeiing. Daar leven prachtige, donkergroene mensen, zei hij. De vrouwen van deze soort zien er een beetje mediterraans uit, met zwart haar. Ze communiceren voornamelijk telepathisch.

Dit vertoont opmerkelijke overeenkomsten met Avatar (alleen de kleur is anders). Dus opnieuw rijst de vraag: zou er meer waarheid in de wereld van Avatar zitten dan wij denken? Kreeg James Cameron's geest daadwerkelijk een rondleiding op een van de planeten of manen rond Alpha Centauri?

En zo ja, waarom? Was Avatar bedoeld om ons voor te bereiden op de tijd die eraan komt, een tijd van liefde en spiritualiteit, en samenleven in harmonie met de natuur? Was het misschien ook een proefballonnetje om te kijken in hoeverre de mensheid inmiddels voor het bestaan van mensachtigen op een andere planeet openstond?

We kunnen er alleen maar naar gissen. In ieder geval is het verheugend om te weten dat de respons op Avatar wereldwijd overweldigend was, en dat ook het fenomeen channeling, een ander godsbeeld en een 'on-Hollywoodse' benadering van aliens, moeiteloos geaccepteerd werden.

De film heeft ons collectief bewustzijn ongetwijfeld veel goed gedaan.

Neytiri

  Dichterbij dan je denkt

Tot slot: na het uitkomen van Avatar verschenen er berichten in de media over bioskoopbezoekers die met zelfmoordgedachten rondliepen (5), omdat ze de wereld van de Na'vi zo mooi vonden dat ze zich niet meer thuisvoelden in de harde wereld waarin wij hier leven.
Wat zullen die mensen straks opkijken als ze ontdekken dat de mens allang toegang heeft tot zulke werelden. En niet alleen op andere planeten, maar zelfs 1.000 kilometer diep onder onze eigen voeten!

------------------------------------------------------------------------------------


Share |


THC-olie kopen

Beeldschermbril kopen


Geholpen met deze informatie?
Je helpt ons met een kleine donatie Hartelijk Dank!!
Mail ons even voor de juiste gegevens.

he's a spacer